Det fine gamle Radiohus’ Koncertsal var rammen om det formiddags-møde, jeg var til i går. Mødet var arrangeret af SAS i samarbejde med forskellige rejsebureauer. Jeg var inviteret af BCD travel.
Den røde tråd var selvfølgelig at få os overbevist om, at vi fik den bedste service gennem samarbejdet med rejsebureauet og SAS og at fremtiden tegner lysere, så vi sagtens kunne få fingeren ud og bestille rejser.
Professionelt og klogt præsenterede direktørerne for henholdsvis SAS og BCD travel deres virksomheders strategi med reference til sidste års resultat og bekræftede tvivlende sjæle om, at de var nr. 1 provider og nr. 1 arrangør.
Så kom Asger Aamund på for at formidle tråden fra virksomhed til samfund (og mon ikke også for at give indtryk af objektivitet?) Hvis ikke SAS og BCD travels præsentationer fik mig til igen se lysere på fremtiden, så kunne Asger. Den mand har den mest utroligt tillidsvækkende og ærlige måde at argumentere på. Du er ikke et sekund i tvivl om, at Asger kender SANDHEDEN!
Asger fortalte bl.a. at dansk erhvervsliv i øjeblikket ligger inde med ”stabler” af kontanter, hvis værdi kun forringes, hvis de ikke hurtigt geninvesteres, fx i aktier – selvfølgelig går de meget opmærksomt til værks, men i løbet af det næste års tid vil vi se fremgang i aktiehandlen og dermed stigende aktiekurser, som igen vil stimulere arbejdsmarkedet og dermed også købelysten.
Sådan, det var det, slut med finanskrisen. Nu er spiralen ikke længere negativ, men positiv – så lidt skal der til. Asger du er en engel!
Men himlen er ikke skyfri. Asger fortalte også, at der om max 10 år ikke ville være mere en godt 1 million af 5 millioner danskere til at finansiere hele vores velfærdssystem (1 million er under 18, 3 er millioner på overførselsindkomst (barsel, orlov, pension, etc.).
Jeg ved ikke, om jeg orker at arbejde for 4, for at Danmark kan finansieres! Men hvis politikkerne ikke ser ud til at gøre noget ved den problemstilling, så gør de noget ved skatten – de opsiger beskatningsaftaler med europæiske lande, som Spanien og Frankrig. Lande som vi potentielt kunne emigrere til. Når de økonomiske fordele således begrænses, så bliver konsekvensen, at vi forkaster tanken om at emigrere til solrigere himmelstrøg og mele egen kage. Vi må blive i Danmark og arbejde videre!
Heldigvis spredtes skyerne en smule da vi nåede frem til slutningen på den interessante og oplysende formiddag i rejsebranchens lys. Mick Øgendal fra Falster kom på scenen. Han satte spørgsmålstegn ved selve eksistensen af finanskrisen og havde så mange platte og groteske sammenligninger og karikaturer at salen brød sammen af grin.
Det var svært at få øje på, hvad Mick’s historier havde med sagen at gøre, men en ting er sikker, vi gik alle derfra med et godt grin i sjælen og hovedet fuld af fremtidens lysere muligheder.
Udenfor skinnede solen!

Advertisements