Hvor er det bare fantastisk, når det danske vejr beslutter sig for at blive godt, den dag du har inviteret til familie grill-fest. Det er stort og jeg er taknemmelig, for selvom man gør alt, hvad man kan for at gøre en grill-fest til noget særligt, så er vejret bare altafgørende for succes. Og det var en succes, store vaser med lupiner, korn og græs, ternede duge, kongespil og en herlig hjemmelavet rabarberdrik og fine små hapser med pesto og tapanade bød gæsterne velkommen.

Nu hvor vi kan tælle drengenes kærester med, kan vi blive 12. Det var så uheldigt at min ældste nevø og hans kæreste i sidste øjeblik meldte afbud, men ellers var vi fuldtallige.

Vi havde glædet os og havde planlagt alt, så vi kunne være til stede med gæsterne og ikke bare fare rundt i køkkenet. Henny og Phillip tændte op i grillen kl. 15, så lammekøllen kunne langtidsstege og brød og tærter gik nu i ovnen slag i slag, salaterne blev skyllet og store mængder af grønt drys blev hakket til kartoflerne. Squash med brødkrumme blev sat klar. Faktisk viste det sig endnu en gang, at planlægning betaler sig, vi havde totalt kontrol over situationen.

Vi nåede ikke at spille kongespillet helt færdigt inden forretten, som de unge elskede – kammuslinger, kæmperejer stegt med tomat, hvidløg, chili og blandet med lidt pasta. Mens jeg fik rigget an til hovedretten, godt hjulpet af mormor, så spillede resten kongespillet færdigt. Ikke uventet vandt ”de unge” – skønt søster mente, at vores point helt sikkert var mere værd, det var da et forsøg. I det hele taget hyggede vi os med små drillerier og sarkasme – noget vi er eksperter i.

Det begyndte at blive mørkere, og vi fik tændt lys i høje glas og et par store bloklys – det var perfekt, nærmest som om vi var sydpå.

Lammet var en succes, selv Niels, der ikke er vild med lam, syntes om resultatet. Langtidsstegning kan helt klart anbefales. De små grillede pølser med svampe og bacon, var også en dejlig overraskelse, til slut fik vi kaffe med jordbærkage fra Nemi – klokken nærmede sig 23 og vi fandt tæpperne frem, ingen havde lyst til at gå indendørs. Det var som om, vi alle ønskede at trække tiden ud, og få aftenen til at vare lidt længere.

Advertisements