Hvor kan man blive overrasket ved mødet med nye mennesker. Georgette kom på visit i går for første gang. En fantastisk kvinde med en vitalitet jeg sjældent for ikke at sige aldrig har set før. Det var som om vi havde kendt hinanden altid.

Faktisk kunne vi have mødtes før, for vi har så mange fælles interesser og endda enkelte fælles bekendte, men af en eller anden grund er det ikke sket før nu, hvor Phillip har forelsket sig i Georgettes datter, Antonia.

Det var endnu en af disse dejlige sommeraftener og med en friskbagt pissaladière og et glas køligt rosé eller cider slog vi os ned på terrassen. Vi var et blandet selskab for Hedi og Enak fra Paris er stadig på besøg og hvvis der ikke allerede var sydfransk stemning, så ville den være kommet nu, for samtalen gik højrøstet og i fuld fart på fransk, dansk og en smule romansk – vi små-drillede hinanden og fortalte om vores oplevelser og grinede. Vi syntes alle spontant om hinanden. Faktisk en næsten gribende oplevelse.

Min far kom forbi, og straks måtte Georgette give ham et knus, for det var jo Phillips morfar og så måtte han jo per definition være fantastisk. Vi havde mange små gøremål, for Phillip skal på Blå Sommer i dag, så der skulle pakkes om efter at han kom hjem fra Théoule sur Mer i mandags. Vi havde også lovet Enak en tur på motorcykel og vi skulle op i spejderhytten med bagage, der transporteres separat, men i fællesskab fik vi styr på det hele.

Antonia hjalp til med aftensmaden, mens Phillip pakkede. Det er rigtigt hyggeligt at få en ekstra kvinde i huset specielt hvad angår moralsk opbakning. Motorcykelturen gik fantastisk, Enak var fuldstændig stille oven på eventyret – hvilket er meget usædvanligt. Han så rigtigt sød ud med Phillips gamle hjelm på – en lille hvid æggeskal på en Mogli krop!

Efter maden gik Phillip og Antonia ind til min mor med en blomst fra Georgette – Det betød selvfølgelig, at min mor kom med tilbage for at sige tak. Og så måtte vi op i atelieret og vise Georgette rundt i Aladins hule. Min mor er multi kunstner og arbejder med maleri i mange varianter, decoupage og smykker. Det viste sig at Georgette var veninde med Birgit, som min mor har haft forretning med. Verden er lille.

Mens mørket faldt på og myggene indtræf sig, sad vi stadig på terrassen og nød en god stærk kop kaffe eller te, mens samtalen drejede over på lidt dybere emner.

Phillip og Antonia virkede så lykkelige over, at vi alle syntes godt om hinanden. Jeg tror, de havde været meget spændte på aftenens udfald. Det havde ikke været nødvendigt.

Advertisements