Sent søndag eftermiddag kom jeg retur fra Else med bilen fuldt læsset med jul. Hele eftermiddagen havde vi arbejdet på juletræer til hoveddøren, ophæng og adventskrans. Juletræerne er lavet af en kegle i hønsenet, hvorpå vi flettede gran, rødkålsblade og tuja. I toppen inden i, satte vi oases, som stammen skulle presses op i, ler i en potte for neden og vupti, et fantastisk og anderledes træ. Så vi lavede 2. Jeg lavede nummer to med sæk i stedet for rødkål, også meget interessant. Ophænget er også hønsenet – denne gang et rektangel, som vi hæftede forskelligt gran og grønt på sammen med nogle bark stykker, en engel og et par kogler – også noget helt andet end den sædvanlige krans. Adventskransen lavede vi på et ovalt ophæng, vi havde fra sidste år. Bandt og limede visne fyrregrene og bark på. Jeg bandt med kobbertråd, det blev flot sammen med kugler i bronze, mat og blank, og kogler og til slut lidt bouillon tråd i kobberfarvet.

Vi sad og hyggede med lidt mandariner og lagde planer for juleindkøbene, gaverne og meget, meget mere mens adventskransen lyste og træet blev beundret – Udenfor fik det andet træ selskab af Julle, vores buk, som vi har haft i rigtigt mange år og en mos polstret klapstol, der er pyntet med lidt kogler og et pyntekål samt ophænget på døren. Så nu er de ydre rammer klar, og næste weekend kommer nisserne frem fra deres skjul og resten af huset bliver julepyntet.

Der er en del arrangementer, der skal planlægges og vi skal have logistikken til at gå op. Ikke så nemt når Phillip har sit eget liv ved siden af vores og vi får Hedi og Enak på besøg i 14 dage. Men en dejlig udfordring.  

Jeg er vanen tro allerede godt i gang med de forskellige gøremål, der skal til, for at julen bliver ”vores jul” – faktisk er det den eneste højtid hos os, hvor traditionerne bare skal overholdes. I alle andre sammenhænge giver vi pokker i traditionerne. Jeg har dog fået lov til at sætte en rødkålssalat på julebordet, men der er ikke synderlig afsætning blandt gæsterne, så det er mest for min egen skyld.

Der skal bages jødekager og lavendelskorper, der skal koges gløgg ekstrakt, vi skal til Sømod og købe bolcher, vi skal lave konfekt, leverpostej og brød. Borddækningen og bordpynten for 2009 skal planlægges, så bordet bliver endnu smukkere end sidst og brunch menuen den 24. om formiddagen skal forberedes og planlægges i tanken allerede nu, så der også er tid nok til at lave selve julemaden. Jeg kan allerede nu mærke, at det tegner til at blive alle tiders jul.

Advertisements