Vi skal netværke, hvis vi skal frem her i verden – og det er jo det, vi skal. Vi kan jo ikke tillade os at gå i stå. Vi har et fælles ansvar for at holde hjulene i gang både omkring os selv og ude i verden. Men det er svært.  Vi forsvarer os med mangel på tid eller måske skjuler vi os under dække af at være generte. I bund og grund handler det om, at vi ikke kender os selv særlig godt. Hvis du ikke kender dig selv, hvordan kan du så forvente, at andre skulle kunne have lyst?  

Du har brug for at sætte ord på dine styrker og svagheder, dine behov og ønsker, så du kan mærke efter om det virkelig er dig, der karakteriseres her. Det kan gøre rigtigt undt at erkende og anerkende sine svagheder, men det er det, der skal til. Men når det så er gjort, skal du ikke bruge så mere tid på dem, men derimod fokusere på dine styrker, optimere disse og lade dem udvikle sig, så dine styrker kan understøtte dine behov og ønsker.

Vi har alle en mængde indgroede fordomme og vaner med os fra barndommen, som blokerer for os selv og vores personlige udvikling. Den kulturelle arv er ikke al tid særlig kulturel, hvis du ser godt efter. Jantelov, jalousi og middelmådighed har sat sine markante spor i de fleste af os, selv om vi ikke altid kan eller tør se det.

Når du kender dig selv, ved du, hvor du vil hen. Lad være med at lade dig begrænse af gamle fordomme og regler. Det er nu du ærligt skal beslutte dig for, hvem du er og hvad du vil. Kortlæg hvad gør folk der, hvor du også vil være. Og gør som dem. Dine spontane handlemønstre vil gøre det muligt, at gå den direkte vej til målet. Samtidig vil din nye positive energi og din viden om dig selv, som du brænder af, tiltrække andre mennesker, som hver især har lyst til at lære dig at kende. Og lige pludseligt er det bare så meget nemmere at knytte kontakter.

Advertisements