Jeg ved det… nu tænker du, hvad er det nu hun har gang i? Jeg har ikke gang i noget nyt. Jeg har bare fundet ind til eller rettere tilbage til mine rødder. Der hvor jeg i min pure ungdom indså, at der var mere (og mange flere sandheder) mellem himmel og jord, end jeg havde drømt om. At livet var specielt, og at vi alle hver især skal tage ansvar for, hvad vi får og vil have ud af det.

Jeg har her i løbet af sommeren trænet og testet sessions i meditation og mindfulness hjemme på Egøjevej. Veninder har modigt mødt op for at lade sig “lede” i den form for meditativ nærværstræning, som jeg har stykket sammen fra alle mulige sammenhænge, selvstudier og kurser. Og Jeg er taknemmelig for at de er mødt op, og nogle endda flere gange, for at hjælpe mig med at finjustere programmet.

Kort hvordan er jeg kommet hertil –

Jeg har altid været tiltrukket af østens syn på livet, tænkte en overgang endda på at blive buddhist. Jeg er i mellemtiden blevet ateist, eller på en anden måde. Jeg har ikke nogen enkeltstående gud, men tror på det guddommelige potentiale i alle mennesker.

For 6 år siden købte vi hus i Pyrenæerne og jeg blev modtaget af de ånder, som jeg kalder ”les demoiselles de Nyer” – det er langhåret, jeg ved det.

Samme sommer tog vi ned til huset i den faste overbevisning, at nu.. skulle vi virkelig sætte i stand, indtil jeg om eftermiddagen faldt og brækkede hånden. Efter et par dage gav Henny og Phillip op, for jeg kedede mig så meget og kunne ikke noget, at jeg var en reel pestilens. Samtidig var jeg på vej ud af en stress tilstand, hvor jeg ikke endnu ikke kunne læse og fordybe mig i noget i længere tid, med mindre jeg kunne mærke mig selv fysisk. Vi fandt på, at jeg kunne gå rundt og undersøge nærområdet/bjergene osv.

Og det har heller ikke noget med meditation at gøre, men det fik mig til at finde tilbage til, og ind i mig selv. At ase og mase op og ned ad bakkerne, fik mig til at se alting i helt nyt perspektiv. Fokus var på min vejrtrækning – jeg kunne ikke andet. Det gav mig en fornemmelse af fred og velvære. Jeg fandt sprækken, hvorfra energien udspringer inden i mig selv. Min opfattelse af mit eget liv fik en ekstra dimension – og jeg gik i gang med selvstudier i mindfulness, selvudvikling osv.

I har hørt mig sige: ”husk at få sjælen med” – jeg har brug for ”Merethe tid” osv. og flere af jer har spurgt mig ikke bare en men flere gange: ”hvor får du din energi fra, hvor får dit overskud fra?” Og jeg har ikke rigtigt kunne svare tydeligt, for jeg har først selv ordene nogenlunde klar nu.

I foråret åbenbarede en ny verden sig. Jeg læste Eckhart Tolle bøger Stilhedens budskab, og Nuets kraft. Han sætter ord på og viser vejen til, hvordan man finder sin indre kerne og energi. Det handler, om at finde ind til nuets kraft. Når man først har følt det, er det logisk. Det var det jeg hele tiden har følt.

Og det er den indsigt, jeg vil dele med jer –

Jeg inviterer jer til at finde ind til nuet gennem meditation på vejrtrækning.

Der er mange forskellige former for meditation. Grunden til at jeg vælger vejrtrækningsmeditation er dels, at det er den letteste og dermed ikke kræver nogen specielle forudsætninger, dels fordi, det netop var den vej, der virkede for mig, som jeg asede op og ned ad bakkerne.

Advertisements